BrezMobilca

Rešitve
Slovenia
Zakaj sistem BrezMobilca?

Zakaj sistem BrezMobilca?

Uporaba mobilnega telefona med vožnjo zmanjšuje pozornost voznika na dogajanje na cesti, zaradi česar lahko spregleda pomembne informacije iz okolja.

Sistem BrezMobilca preko interaktivne table aktivno opozarja voznike, ki med vožnjo uporabljajo mobilni telefon, v že izvedenih projektih pa se je izkazal za učinkovitega, saj je pripomogel k izrazitemu zmanjšanju uporabe mobilnikov.

Kako deluje?

Kako deluje?

Sistem je sestavljen iz opozorilne table in detekcijske enote, ki zajema radijske valove telefona in zazna njihovo jakost ter dolžino aktivacije. Detekcije kratkih signalov sistem filtrira, s čimer prepreči lažne aktivacije table ob prenosu podatkov v ozadju, zazna pa tudi prostoročno telefoniranje preko bluetootha, ob katerem se tabla ne aktivira.

Sistem deluje popolnoma preventivno z namenom opozarjanja na problematiko aktivne uporabe mobilnega telefona med vožnjo.

Vprašajte nas

Želite izvedeti več o sistemu?

Preverite še druge rešitve:

BUSko

V mnogih naseljih so avtobusna postajališča za šolske otroke slabo označena. S pisano podobo in svetlobnimi signali tabla BUSko voznike opozarja na prisotnost otrok, ki ob cesti čakajo na šolski avtobus.

Prikrite meritve hitrosti

Z napravo, ki izgleda kot obcestni količek, pridobimo realne podatke o hitrosti vozil in hrupu, ki ga povzročajo. Naši prometni strokovnjaki na podlagi teh podatkov pripravijo analizo prometa, ki služi kot osnova za ukrepe in omejitve.

SiWIM

SiWIM je sistem za tehtanje tovornjakov med vožnjo, s pomočjo katerega lahko pridobite podatke o dejanski teži tovornjakov in vplivih tovornega prometa na ceste in mostove.

Varnost je naša vizija

Varnost je naša vizija

Cestel je že več kot 30 let eno od vodilnih svetovnih podjetij na področjih prometnih analiz, prometne varnosti in tehtanja težkih vozil med vožnjo.