Kjer BUSko se postavi, na prisotnost otrok javi!

Kjer BUSko se postavi, na prisotnost otrok javi!

28. 07. 2022

Na poti v šolo ali iz nje, cestni promet je situacija s katero se naši najmlajši srečujejo skorajda že vsak dan. Čeprav je na nas, da svoje znanje in izkušnje o obnašanju in pravilnem ravnanju na cesti ter ob njej prenašamo na njih, pa vse le ni odvisno od njih samih. Na nas je, da kolikor se le da poskrbimo za njihovo varnost.

V te namene smo v podjetju CESTEL razvili sistem BUSko, opozorilno-obvestilno tablo katere glavni namen je s svojim izgledom pritegniti voznikovo pozornost ter ga s tem opozoriti na prisotnost otrok na cesti ter tako vplivati na način vožnje. BUSkova barvita tabla vizualno komunicira z vozniki, podzavestno vpliva na hitrost in način vožnje ter izstopa v okolju zasičenim z informacijami in voznika pravočasno stimulira ter pripravi na potencialno nevarnost, ki je pred njim.

Opozorilno-obvestilne table se postavi na šolskih avtobusnih postajališčih, načeloma na mestih, kjer niso doseženi pogoji za označitev avtobusnega postajališča skladno s Pravilnikom o prometni signalizaciji in prometni opremi na cestah.

busko cestel

V že izvedenih projektih je uporaba table BUSko pokazala odlične rezultate, saj se je na lokacijah uporabe povprečna hitrost mimoidočih vozil v času prisotnosti otrok na avtobusnih postajališčih zmanjšala, znižale pa so se tudi hitrosti najhitrejših voznikov, s čimer se je povečala prometna varnost.

BUSko tabla je na voljo v dveh izvedbah, kot aktivna ali pasivna, pri čemer aktivna tabla, dodatno z utripajočimi se lučmi, opozarja voznike le takrat, ko so otroci fizično prisotni na postajališču. Na tak način voznik dobi verodostojno informacijo o prisotnosti otrok na oziroma ob cesti ter temu prilagodi svojo vožnjo.

Več o rešitvi BUSko

Več o rešitvi BUSko

S pisano podobo in svetlobnimi signali tabla BUSko voznike opozarja na nevarna avtobusna postajališča, ki jih uporabljajo otroci.

Ostanite na tekočem